החזון של התכנית
החטיבה החברתית במכון דרייב פועלת להגשמת החזון החינוכי והחברתי שלו דרך מתן פלטפורמה ליצירת קשרים חברתיים דרך פעילויות ללמידה משותפת שמוכחת כמעלה מוטיבציה ומפתחת חוסן אישי וחברתי. מכון דרייב רואה באתגרי הקורונה הזדמנות לפתרונות יצירתיים לחיבור מחודש של הורים וילדים, מורים ותלמידים, מפקדים וחיילים מנהלים ועובדים, וקבוצות תרבותיות שונות שראוי שבימים אלו יזכו להכיר ולהתחבר ללמידה חווייתית משותפת ללא אתגרי מרחק גיאוגרפי וחסמים מרחק אחרים.
מה תקבלו?
סדנאות דרייב בנויות ומותאמות ליצירת ה"יחד הלימודי" דרך חוויה של שיח משותף, צפיה בסרטונים, שיתוף המשתתפים בדילמות ושיתוף דעות ומשחקי חברה עם הומור ופעלתנות ספורטיבית. לייצר "גשר" זמני ומחבר עד שנחזור לשגרה חברתית ולימודית אשר יחבר ויקרב לומדים מעולמות תוכן דומים ושונים כדי לייצר חווית למידה נעימה, משתפת ומשותפת ששמה דגש תפקוד מיטבי ומירבי במשימות חיינו תוך חיזוק תחושת השייכות החברתית והאישית.
מבין סגל המנחים המנוסה
אייל דותן
מנהל את החטיבה החברתית במכון דרייב
פסיכולוג ספורט, גם היום אייל ממשיך להכשיר וללוות ספורטאים, מאמנים וקבוצות.
לאייל תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בפסיכולוגיה ארגונית, מטפל בביופידבק – בניהול לחצים.
אייל מתמחה בליווי סדנאות לצוותי הנהלה, פיקוד וחינוך ומנהל את כל הפעילות החברתית של המכון (צעירים בתחום החינוך, הצבא ובאקדמיה).
יואב אופק
מנחה בכיר ומנהל את תחום החניכה
יו"ר הוועדה המקצועית וחבר הוועד המנהל בלשכת המאמנים בישראל.
מאמן בכיר MCIL ומדריך מוסמך בוגר מכון אדלר ומסלול פסיכותרפיה ממוקדת טראומה של נט"ל ואוניברסיטת ת"א.
מגשר מטעם מכללת גבים. בוגר תכנית התמחות בהפרעות קשב וריכוז לילדים ומבוגרים.
מכשיר ומדריך מאמנים, מטפלים וצוותי חינוך בתחום האימון והטיפול.
יועד ברזילי
איש סגל ומנחה בכיר בתחום החברתי ובתחום הצעירים של המכון
מאמן מנטאלי לבני נוער וצעירים במסגרות חינוך פורמליות ובלתי פורמליות ובארגונים ביטחוניים.
קצין משוחרר בדרגת סרן סיים חמש שנות שירות ופיקוד בחטיבת גולני.
בעל מאסטר NLP ומסיים תואר בפסיכולוגיה, ליועד ניסיון פיקודי והדרכתי עשיר במגוון תפקידים בחטיבה. עוסק בפיתוח מסוגלות אישית להתמודדות עם קשיים ויכולות מנהיגות בקרב נוער בסיכון.
חשיבות בית הספר בתקופה הזאת
דור ה Y ששמו הנרדף הוא "דור המסכים" מאופיין בירידה בקרבה חברתית, יצירת קשר מצוין עם מסכים על חשבון מפגשים חברתיים, פעילויות קבוצתיות (תנועות נוער, מיזמים וכו') ומיקוד בפעילויות דרך רשתות חברתיות ומענה לצורך המשחק החברתי דרך משחקי מחשב שונים.
פתרון לריחוק החברתי
הקורונה שהביאה עימה את הדרישה המיידית בריחוק חברתי הקצינה את מצב החברה והצעירים בפרט ודרסה גם את המפגשים החברתיים והקרבה הבין אישית והקבוצתית שהייתה וגרמה לניתוק חד והביא לבדידות גדולה שהשלכותיה עוד יהדהדו בכל חלקה באוכלוסיית העולם. במקביל נהיתה פתיחות לתוכן מקוון, דבר המאפשר להגיע לכל אחד ללא מגבלה גאוגרפית.
למידה משותפת
במכון דרייב זיהינו את המצב החברתי הקיים והשפעותיו והבנו שאם לא ניתן להתקרב ולייצר את האינטימיות הנחוצה לקיום סביר של למידה משותפת בחברה עלינו לייצר זאת באמצעים הדיגיטליים מרחוק ולייצר דרך מסך המחשב את הקרבה ותחושת השייכות המרבית שניתן.